Oplevelsescenter Nyvang

Holbæk
Intet billede

Adresse:

Nyvangs Allé 4
Holbæk

Telefon:

+45 5943 4030

I Oplevelsescenter Nyvang kan du opleve livet og hverdagen i den lille andelslandsby i begyndelsen af 1900-tallet. Vi er et anderledes og levende oplevelsescenter, hvor du skal røre, smage, prøve, dufte og lege dig igennem historien. På husmandsstedet kan du klappe køer, heste og kaniner. Der er tændt op i komfuret, og kaffen er lavet med erstatningen Richs. Du er velkommen til at smage, og måske bliver du sat til at vaske op med karskrubbe og sodavand.

Har du benzin i blodet, er vognmandsforretningen noget for dig. Hvis du er heldig, får du måske en køretur i Zonestationens kranvogn fra 1929. I smedjen er der ild i essen, og den store snavsede smed har travlt med at hamre på jernet og regere med ilden.

Søstrup Andelsmejeri kører ofte i weekenden. Her kan du se mejeristerne lave smør og smage på gammeldags kærnemælk. Det friskkærnede smør og nylavede rygeost kan købes i Trønninge Brugsforening. Her kan du få alt fra klipfisk til lakridspiber. Og bagefter kan du besøge brugsuddelerens lejlighed. I skovhuset er der gang i husfliden. Der væves, kniples og drejes i træ.

I Andelslandsbyen finder du også kirke, forsamlingshus, politi, skole og alle de godtfolk, der hører til i sådan en landsby - her er oplevelser nok til en hel dag.

Vi glæder os til at se dig.

Aktiviteter og oplevelser i nærheden

No items found.