Museet på Sønderskov

Brørup
Intet billede

Adresse:

Sønderskovgårdvej 2
Brørup

Telefon:

+45 7538 3866

Herregården Sønderskov blev bygget i middelalderen som et befæstet anlæg. Den nuværende hovedbygning er en baroktillempning af en renæssancebygning opført af adelsmanden Thomas Juel i 1614-20. Herregården stod gennem mange år i forfald, men blev reddet af en gennemgribende restaurering fra 1986-92.

Museet Sønderskov er indrettet i den fredede hovedbygning til herregården Sønderskov syd for Brørup. Bygningen er fra 1620, men har en historie tilbage til middelalderen. Besøg udstillingen i det smukke og stemningsfulde hus. Eller gå en tur i herregårdens haveanlæg, der er genskabt fra barokken.

Det nyetablerede egnsmuseum flyttede ind midt under istandsættelsen. Museet formidler herregårdens bygningshistorie med dekorationer i form af særprægede kalkmalerier, oliebemalede lærredstapeter samt træbemalinger. I forhallen ses runestenen fra Malt ved Kongeåen og af andre udstillinger kan nævnes en arkæologisk studiesamling, væveskolerne samt en unik havehistorisk samling af vaser fra 16- og 1700-tallet.

Året igennem suppleres de faste udstillinger med temaudstillinger, og der afholdes særarrangementer som f.eks. Jul på Sønderskov.

Åbent
Tirsdag – søndag kl. 11-16
Mandag lukket

Aktiviteter og oplevelser i nærheden

No items found.