Hjejlen

Silkeborg
Intet billede

Adresse:

Havnen, Sejsvej 2
Silkeborg

Telefon:

+45 8682 0766

E-mail:

Hjejlen er uden tvivl Silkeborgs største ikon. Siden 1861 har den gamle kulfyrede hjuldamper sejlet Silkeborgsøerne tynde. Og gør det fortsat. Men Hjejleselskabet tilbyder meget mere end sejlads med Hjejlen.

Har man først sejlet turen fra Silkeborg til Himmelbjerget, er det indlysende, at man ikke kan besøge Silkeborg uden at sejle en tur. Ingen andre steder i hele den store verden kan man sejle med verdens ældste kulfyrede hjuldamper. Men turen kan også sejles med én af Hjejleselskabets andre både. Foruden Hjejlen råder Hjejleselskabet over en perlerække af historiske skibe, der omfatter Ternen (1896), Turisten (1903), Hejren (1909), Falken (1909), Tranen (1931) og Rylen (1948). I 1996 kom Mågen til, som det seneste skib i flåden. Mågen udmærker sig ved at være handicapvenlig med handicaptoilet og lift til kørestole.

Sejlturene på Silkeborgsøerne er helt enestående. Fra havnen i centrum af Silkeborg går turen gennem Remstrup Å, hvor millionvillaerne har haver ned til åen, til den flotte natur i og omkring Brassø, og måske videre gennem Sejs Snævring, hvor der igen er flotte villaer, til Borresø og endelig Julsø, hvor Himmelbjerget viser sig med de smukke lyngbakker og Himmelbjergtårnet. Har man lyst, er der rig mulighed for at stå af ved én af anløbsbroerne og spise frokost eller drikke kaffe på én af restauranterne, der ligger ved søerne.

Hjejleselskabet sejler også fra Ry til Himmelbjerget gennem den utrolig smukke natur ved Alling Å og via Laven til Himmelbjerget. Her er det som regel Turisten fra 1903, der sejler turen. En helt enestående tur, hvor det er muligt at se den meget smukke og sjældne isfugl, hvis man har øjnene med sig – og er heldig.

Tonen ombord på bådene er med ”glimt i øjet” og ikke mindst præget af skibsførere, der har sejlet langt større skibe, men nu hygger sig med en tjans på Hjejlebådene. Blandingen af de erfarne skibsførere og de unge billettører skaber en helt speciel stemning, der er med til at gøre en sejltur med Hjejlebådene til en uforglemmelig oplevelse.

”At sejle er at leve”, siger man, og det er der masser af muligheder for, både fra Silkeborg og Ry. Der er de klassiske dagsudflugter til Himmelbjerget, der er 1 times nonstop sejladser fra Silkeborg og der er aftensejladser fra både Silkeborg og Ry. Endvidere er der en lang række af eventsejladser med alt fra sejladser med god dansk mad til smagning af rom eller portvin. Hjejleselskabet er også altid sejlklar til at arrangere anderledes udflugter, møder, konferencer, jubilæer, bryllupper eller fester.

Se meget mere om turene og bådene på www.hjejlen.com.

Aktiviteter og oplevelser i nærheden

No items found.