Historiecenter Dybbøl Banke

Sønderborg
Intet billede

Adresse:

Dybbøl Banke 16
Sønderborg

Telefon:

+45 7448 9000

Gå med i krigen 1864
På Historiecenter Dybbøl Banke bliver du hvirvlet ind i et blodigt kapitel af Europas historie. Du mærker braget fra de store støbejernskanoner, indsnuser krudtrøgen fra forladergeværerne og deltager aktivt i livet i soldaterlejren bag ved skanserne. Centerleder og museumsinspektør Bjørn Østergaard glæder sig over, at besøgstallene på historiecentret stiger år for år.

– Vi har stor succes med at levendegøre krigen 1864 i fuld skala. Som besøgende træder du ind i en autentisk kulisse, hvor vi genskaber livet og stemningen på nøjagtig det sted, hvor de dramatiske begivenheder fandt sted for 150 år siden. Det har folk i høj grad fået øjnene op for, og vi er nu en af de mest besøgte turistattraktioner i Sønderjylland.

Sjovt og lærerigt
Bjørn Østergaard ser frem til den nye sæson, hvor en række nye aktiviteter ser dagens lys. I år kan de besøgende blandt andet være med til at opklare drabet på soldaten Hans Lorentzen, der blev fundet skudt med en dansk geværkugle.

– På historiecentret tager vi udgangspunkt i virkelige begivenheder under krigen i 1864. Det skal være sjovt og underholdende, men også historisk korrekt. På den måde får vores besøgende både en spændende oplevelse og faktuel viden om en krig, der kom til at præge danskernes bevidsthed helt frem til i dag.

Efter nederlagene ved Dannevirke og Dybbøl Banke trak de danske styrker sig tilbage til Als, hvor det afgørende slag i krigen 1864 kom til at stå.

Aktiviteter og oplevelser i nærheden

No items found.