Bunkermuseum Hanstholm

Hanstholm
Intet billede

Adresse:

Molevej 29
Hanstholm

Telefon:

+45 9796 1736

E-mail:

Besøg Bunkermuseum Hanstholm, og oplev Nordeuropas største befæstningsanlæg fra 2. verdenskrig.

Da krigen sluttede, dækkede fæstningen et areal på 9 km² og havde en besætning på mere end 3.000 mand. Batteriet bestod af fire store 38-cm kanoner, der kunne skyde ud på en afstand af 55 km, dvs. næsten halvvejs til Norge!

I Hanstholms enestående museumsbunker på 2500 m2 er flere af rummene ført tilbage til deres oprindelige udseende, så man kan fornemme, hvordan soldaterne levede. Udover originalt bunkerinventar, så findes der også spændende særudstiller i museumsbunkeren.

Ved bunkeren er opført en smuk udstillingsbygning, som rummer den interaktive udstilling ”Fjende og nabo – Hanstholm besat!” fra 2016. Udstillingen sætter fokus på menneskets rolle på både dansk og tysk side og giver en enestående mulighed for at komme tæt på krigens hverdag i en lille by ved Vestkysten.

Glem ikke at tage en tur gennem en del af batteri-området med det gamle ammunitionstog, som kører gennem nogle af batteriets store bunkere.

GRATIS guidede ture
I løbet af året laver vi forskellige populære bunkervandringer. Find datoer på www.bunkermuseumhanstholm.dk.

Olsen-Banden bunkeren
Ved et besøg på Bunkermuseum Hanstholm kan du gå i Olsen-Bandens fodspor. ”Olsen-Banden bunkeren” fra filmen ”Olsen-Banden i Jylland”, som mange spørger efter, er faktisk en kombination af tre forskellige bunkere, som findes i området samt et studie.

Museumsbunkeren er i dag omgivet af fredfyldt natur, hvor man kan nyde den medbragte madkurv.

Åbningstider
1. februar - 30. november kl. 10.00 - 16.00. Juni, juli og august kl. 10.00 - 17.00.
Det gamle ammunitionstog kører hver dag i påsken, sommermånederne, uge 42 eller efter aftale.

Aktiviteter og oplevelser i nærheden

No items found.