Vesthimmerland

Vesthimmerland

Oplevelsesartikel

Siden stenalderen har man vidst, at Vesthimmerland har det hele… Her er skove med varieret dyreliv, god landbrugsjord, let adgang til Limfjorden og til fisk, muslinger m.m. Og i dag er det stadig de samme værdier, som trækker mennesker til Vesthimmerland. Det varierede landskab og naturen byder også på rige muligheder for aktive ferieoplevelser. Her finder I søer, vandløb, skove, hede og selvfølgelig Limfjorden - Danmarks længste og mest kendte fjord. Tag fx. på mountainbike i Uhrehøj, wind- eller kitesurf på Limfjorden, og sejl kano eller kajak på Vilsted Sø, Simested Å eller Lerkenfeldt Å.

De største vandhunde kan nyde de mange gode børnevenlige badestrande med blåt flag, bl.a. Løgstør, Rønbjerg, Trend, Ertebølle og Hvalpsund. Vesthimmerland har også flere svømmehaller, friluftsbade og familiecampingpladser med swimmingpool.

Vesthimmerland har igennem generationer også givet masser af inspiration til lokale kunstnere, kunsthåndværkere og forfattere. Derfor finder du i området mange gallerier og kunsthåndværkere - alle med deres unikke kendetegn. At kulturen værdsættes i Vesthimmerland er også synligt i bybilledet. Besøg fx. Johannes V. Jensen Museet og Thit Jensens Mindestue i Farsø, eller betragt de mange flotte Per Kirkeby-skulpturer og bygningsværker i handelsbyen Aars og muslinge-skulpturerne i Løgstør.

I Vesthimmerland mærker du også historiens vingesus. Det var fra denne egn, at de gæve Kimbrer-vikinger drog på togt ned gennem Europa, hvor de ved flere store slag rystede Romerriget. Dokumentation for det vældige liv, der allerede i vikingetiden blev levet her fremgår bl.a. af de historiske fund omkring kimbrernes by Aars samt ved Aggersborg på den nordlige side af Limfjorden lige nord for Løgstør. Aggersborg er verdens største vikingefæstning, et bygningsværk, der i sin storhedstid husede 5.000 vikinger. I dag er Aggersborg et meget seværdigt fortidsminde og udflugtsmål, hvor en lille eksklusiv udstilling giver et fint billede af det liv, der for 1-2.000 år siden blev levet på stedet.

Et besøg i Vesthimmerland giver også mulighed for spændende oplevelser i egnens meget forskellige byer med hver deres unikke charme. Her finder I en bred pallette af ferieoplevelser for både store og små. Her finder I også golfferie på baner i verdensklasse ved Himmerland Golf & Spa Resort, vandplask og familieferie ved Dayz Resorts i Rønbjerg, fjord- og gourmetoplevelser i Muslingebyen Løgstør og meget mere! Så næsten uanset hvad du søger og har lyst til, så har Vesthimmerland helt sikkert noget for din smag.