Velkommen til Rømø-Tønder

Velkommen til Rømø-Tønder

Oplevelsesartikel

Tønder Kommune har noget at byde på for alle. Ønsker man en ferie med strand og hav, så er Rømø det perfekte sted at besøge. Øen har kilometerlange og –brede sandstrande med et ”hav” af muligheder.
Her kan man bade, nyde solen, gå lange ture og slappe af i klitterne. Men man kan også være aktiv og prøve at køre med en blokart eller kitebuggy, som er vindsport, man ikke kan udøve mange steder på jorden.

På Rømø er det muligt at deltage i en østerssafari eller i en af de andre talrige guidede naturoplevelser: man kan cykle, spille golf, vandre eller ride en tur i plantagerne eller på stranden.

I hele Tønder Kommune findes der restauranter, der sætter en ære i at bruge lokale råvarer. Her kan man virkelig gå på gourmet-opdagelse og prøve delikatesserne fra Vadehavets spisekammer.

I Tønder er der rigtig gode shoppingmuligheder. Den hyggelige gamle handelsby med den charmerende gågade er fyldt med mange spændende specialbutikker. Kunstmuseet i Tønder udstiller den bedste kunst fra den nordiske verden fra ca. 1880 til i dag. Det tilhørende gamle vandtårn er indrettet som museum for stole designet af den berømte møbelarkitekt H.J. Wegner, som er født i Tønder.

I Møgeltønder finder man Danmarks smukkeste landsbygade samt Schackenborg Slot og en charmerende landsbykirke.

Først i september afholdes der en stor dragefestival på Lakolk Strand på Rømø. Det er et helt utroligt skue, når tusindvis af drager i alle størrelser og alle regnbuens farver stiger til vejrs.

Få flere informationer om seværdigheder, aktuelle arrangementer og events på www.romo.dk.