Nuttede dyreunger og glade søløver

Nuttede dyreunger og glade søløver

Oplevelsesartikel

Det store antal sæsonkort, der årligt udskrives, viser tydeligt gæsternes interesse for parkens aktiviteter og de over 500 dyr. Der sker altid noget nyt i parken.

Små, nuttede dyreunger
Foråret er ynglesæson, og det gælder også i Jyllands Park Zoo i Haunstrup, hvor mange af dyrene derfor er nyfødte og helt uimodståelige. Lige fra 1. åbningsdag og frem til afslutningen på sæsonen er der hver dag nye oplevelser. De nyfødte dyreunger er altid et kæmpehit for børnene; at sidde med et lille gedekid eller en kaninunge er for mange en stor oplevelse. Der er indrettet legegårde med dyreunger, hvor børnene frit kan færdes og nogle af dyrene må fodres med foder, der kan købes i kioskerne.
For dem, der tør, er der mulighed for at holde parkens største slange! I Jyllands Park Zoo henter dyrepasseren et par gange om dagen den store tigerpython-slange ud, så publikum kan få lov at holde den 75 kg tunge, muskuløse krabat. Endvidere kan man høre dyrepasseren fortælle om dyrene.

De glade søløver
Til dem, som bare vil kigge på, er der massevis af dyr at iagttage: giraffer, løver, zebraer og hyæner. Men søløverne skal fremhæves - eller søbjørnene, som det rent faktisk er. Man kan nemt komme til forveksle søløver med søbjørne. Begge hører til overfamilien ”øresælerne”, der har små syn­lige ører, men søbjørnene hører også til gruppen af pelssæler, som har en tykkere pels. De sydafrikanske søbjørne er dog alligevel tættere beslægtet med søløverne end pelssælerne.
De sydafrikanske søbjørne lever i harem, hvor hannen forsvarer sit territorium og sine hun­ner mod rivaler. En stærk han kan have op til 40 hunner. I Jyllands Park Zoo er der ikke plads til helt så mange mager, men du kan møde Bubber og hans to unge hunner, Helena og Guela.

Søbjørnehanner er nemme at kende. De udvikler en manke og kan veje op til 360 kg. Hunner derimod vejer kun op til omkring 80 kg. Dagligt spiser de hver 6-7 kg fisk.

Søbjørnene bliver 25-30 år i fangenskab. Men søbjørnene – eller søløverne, som de kaldes - er en attraktion i sig selv! Hver dag kl. 11.30 og 15.30 (fredag undtaget) optræder de på slap line med jonglørnumre og sjove udspring fra bassinkanten. Medbring regnfrakke, hvis du ikke kan lide at blive våd. Man skal også være forberedt på, at showet kan være meget forskelligt, fordi der lægges vægt på, at søløverne kun gør det, de selv vil være med til. ”Vi træner med dem, men sådan at de selv synes, at det er sjovt,« understreger Ove Nordestgaard, ejer af Jyllands Park Zoo. Ove pointerer dog, at havens store han-søløve, Bubber, altid er med på en leg og noget sjov.

Zoo med tivoli
Jyllands Park Zoo har også et minitivoli med traditionelle karruseller, spillehal, minibiler, bulldozere på skinner, der kører som et elektrisk tog, boder m.m. Du kan tage en tur rundt i parken med toget, sejle på Zoo-havet, og der er et stort legeområde med Danmarks største hoppepude på 689 m²: der er noget for børn i alle aldre.
Når sulten melder sig kan man sidde og nyde sin madpakke rundt om i parken eller i et 850 m² stort overdækket område. Skulle man ikke lige have fået smurt madpakken eller pakket frokostkurven, kan man benytte det store cafeteria, der serverer diverse lækre retter.

Jyllands Park Zoo er et oplagt udflugtsmål for hele familien. En rigtig hyggedag med sjove oplevelser i selskab med de mest nuttede dyrebørn.