Fanø - Vesterhav og Vadehav

Fanø - Vesterhav og Vadehav

Oplevelsesartikel

Fanø er øen ved Vesterhavet. Her kan du både opleve strandferiens glæder og den helt specielle stemning, der er over en ø, man skal sejle til. Færgeturen mellem Esbjerg og Fanø tager kun 12 min, og om sommeren er der mere end 50 daglige afgange. Det er nemt og hurtigt. Alligevel når man at komme i den særlige Fanø-stemning. Pulsen falder; nu er det tid til nydelse.

Fanø har 15 km ubrudt sandstrand. Den nordlige del har perfekte badeforhold. Længere mod syd ligger aktivitetsområdet, hvor der surfes, køres med strandsejlere og flyves med drager. Strandsejlads er også for begyndere; det tager 5 min. at lære. Helt mod syd kan man ved lavvande vandre 1½ km på havbunden ud til sælbanken. Her ligger flere hundrede sæler og soler sig.

Fanø er en del af Nationalpark Vadehavet og er optaget på UNESCO’s verdensarvliste. Fanø byder på fantastisk og særegen natur, som kan opleves på egen hånd eller sammen med

en af vores naturguider. Sæler, fugle, østers og smukke landskaber.

Fanø har en søfartshistorie, der rækker helt tilbage til midten af 1700-tallet. Det har medført, at søfartsbyerne Sønderho og Nordby er fyldt med smukke gamle huse, museer og en kulturtradition, der er helt speciel.

Vi ses på Fanø!