Besøg Lolland-Falster

Besøg Lolland-Falster

Oplevelsesartikel

Lolland-Falster ligger og smyger sig i det sydligste Danmark, og med sine 600 km strand og gode badeforhold er Sydhavsøerne et nærliggende kælenavn for området.Bedst kendt er nok Marielyst Strand, som er blevet kåret til Danmarks bedste to år i træk, og vi kan godt afsløre, at vi går efter titlen i 2013 også.

Tæt på Marielyst ligger Skandinaviens sydligste spids – Gedser Odde. Odden ligger i smuk natur, hvor man på klare dage kan skimte den nordtyske kystlinje. Fiskemulighederne e

r fantastiske på denne sydligste kyst, hvis man ikke blot vil kaste
sig i bølgen blå.

Sydhavsøerne er også kendt for sine fantastiske cykelruter og ikke mindst for ruterne København-Berlin og Østersøruten. Lolland-Falster er også det eneste sted, man kan cykle på diget. Hele vejen fra Rødbyhavn til Nakskov har man muligheden for at cykle helt tæt på vandet og se de store havvindmøller i det fjerne, en oplevelse som er helt unik. Fra Nakskov kan man også tage postbåden ud i Nakskov Fjord, den ø-rigeste fjord i Danmark, og bade ved Hestehovedets Strand, der har Danmarks længste badebro og noget af Danmarks varmeste badevand. Syd for Nakskov ligger Albuen; den lange tange med sit fyr ligger i underskøn natur med et meget rigt fugleliv.

Nakskov har ikke den eneste naturpark på Lolland-Falster. Det har også Maribo. Naturpark Maribosøerne er den første europæisk- certificerede i Danmark, og på Maribosøerne kan man, om bord på Anemonen, sejle ud og opleve den smukke natur, øerne og det unikke fugleliv.  

Hvis man er glad for dyr, er Lolland-Falster helt sikkert et besøg værd – både med Krokodille Zoo, Guldborgsund Zoo og Botanisk Have samt Knuthenborg Safaripark, hvor man, som noget helt enestående, kan køre rundt på savannen mellem giraffer, næsehorn og antiloper, og efterfølgende lege på den kæmpe udendørs legeplads med tilhørende vandland. Der er også mulighed for at komme helt tæt på dyrene på én af de mange besøgsgårde. Fx er der hos Knuthenlund, der er kendt for sine økologiske mejerivarer, mulighed for at klappe de mange geder og får og også besøge gårdens hyggelige café og gårdbutik. Også Kernegården på Fejø og Hejrede Friluftsgård er blandt områdets største små oplevelser.

Du kan læse meget mere om Lolland-Falster, og de mange oplevelser, der venter her, som fx fabelagtig sommerrevy, hyggelige jazzfestivaller og velsmagende fødevaremarkeder og meget, meget andet, på www.visitlolland-falster.dk.

Lolland-Falster er langt mere, langt bedre. Her er et nærvær, der fortjener at blive oplevet. Vi glæder os til at se dig på Lolland-Falster.